PADI of SSI Scuba Diver duikbrevet

U wilt nog niet geheel zelfstandig gaan duiken, maar vindt het toch belangrijk een duikbrevet te halen? U kunt er dan voor kiezen om de PADI of SSI Scuba Diver duikcursus te gaan volgen in 2 of 3 dagen.

Het PADI en SSI Scuba Diver duikbrevet is ook wereldwijd erkend, maar heeft zijn beperkingen zoals duiken maken tot een diepte van maximaal 12 meter en altijd onder directe begeleiding van een duik professional. In de meeste gevallen is dit op uw vakantie de duikgids.

padi scuba diver

Een PADI of SSI Scuba Diver duikcursus bestaat uit een aantal onderdelen van de Open Water Diver duikcursus en is eigenlijk een deelcursus hiervan met een duikbrevet.

Voorwaarden om te mogen deelnemen naast de minimale leeftijd van 10 jaar is dat u in een goede gezondheid verkeerd en beschikt over een goede zwemvaardigheid.

Voor al onze duikcursussen en specialties geldt dat wij uitsluitend met kleine cursusgroepen werken. Dit komt niet alleen ten voordele van het leerproces en de tijd maar bovenal vergroot het uw veiligheid. Tijdens uw aanmelding kunt u de groepsgrootte direct zelf aangeven.

Wij bieden zelfs de mogelijkheid om uw PADI of SSI Scuba Diver als privé duikcursus te komen volgen!

De cursus bestaat uit verschillende modules welke wij behandelen:

  • Theoriemodule
  • Zwembadmodule
  • Buitenwatermodule

Uitleg theoriemodule: De theoriemodule is bedoeld om de benodigde theoretische kennis op te doen die nodig is om u op een veilige manier te laten deelnemen aan de duikactiviteiten in het zwembad en buitenwater. Er wordt hierbij gebruikt gemaakt van zeer duidelijke zelfstudie en herhalingsvragen om de kennis te leren beheersen. De theorie bestaat niet alleen uit tekst lezen en plaatjes bekijken, maar ook uit duidelijke interactieve filmpjes. De theorie wordt afgesloten met een meerkeuze theorie-examen.

Uitleg zwembadmodule: De zwembadmodule is bedoeld om de duikvaardigheden aan te leren in een gecontroleerde veilige omgeving waarbij wij als een van de weinige duikscholen in Nederland gebruik maken van een verwarmd binnenzwembad naast het eigen duikmeer. Pas als de duikvaardigheden voor een buitenwaterduik worden beheerst in de gecontroleerde veilige omgeving volgt de desbetreffende buitenwaterduik. De zwembadmodule zelf bestaat uit een aantal verschillende losse zwembadsessies.

Uitleg buitenwatermodule: De buitenwatermodule is bedoeld om een aantal duikvaardigheden uit de zwembadmodule nogmaals te toetsen en daarnaast te kijken naar technieken die horen bij duiken in het buitenwater. De 4 duiken in het buitenwater worden gemaakt in het eigen duikmeer dat voorzien is van luxe zoals toiletten, kleedkamers en niet te vergeten warme douches voor na de buitenwaterduik.

Het eigen duikmeer is voorzien van een oefenplatform voor het veilig en gecontroleerd uitvoeren van de buitenwater duikvaardigheden en beschikt daarnaast over een aantal leuke onderwater duikobjecten.

Wij raden zelf aan om de PADI of SSI Open Water Diver duikcursus te volgen en gebruik te maken van de Scuba Diver deelcursus bij eventuele problemen in de Open Water Diver theorie, zwembad of het buitenwater.

Wij zien de PADI of SSI Scuba Diver duikcursus dan ook niet als een onderdeel van de Open Water Diver duikcursus, maar als een duikcursus voor cursisten die nog niet toe zijn om geheel zelfstandig te gaan duiken.

ssi scuba diver

Alle duikvaardigheden moeten worden beheerst volgens de geldende duik standaards van PADI of SSI.

Wilt u na het behalen van het PADI of SSI Scuba Diver duikbrevet zelfstandig zonder duik professional gaan duiken tot 18 meter diepte dan is het eventueel mogelijk te upgraden naar PADI of SSI Open Water Diver.

Wij zijn in nog 1 ding uniek, u hoeft niet in het bezit te zijn van eigen snorkel- en duikmaterialen zoals andere duikscholen wel suggereren. U krijgt gedurende 3 dagen alle benodigde materialen in bruikleen.

Tijdens uw duikcursus geven wij tips over wat het beste bij u past en is de aanschaf eventueel mogelijk in onze duikwinkel. Wij hanteren daarbij dezelfde lage prijzen als op internet.

>> op zoek naar de PADI of SSI Open Water Diver duikcursus klik hier


Cursusoverzicht: De complete Scuba Diver duikcursus, alle losse modules hierbij inbegrepen.
Inclusief: Open Water Diver theoriekit, 3 dagen duikles en bruikleen van al het benodigde duikmateriaal gedurende deze dagen. Na afronding ontvangt u het duikbrevet.
Exclusief: Vervoer naar de cursuslocatie, eten (lunch) en drinken (koffie en thee gratis).
Startdatum: Cursus start op vrijdag, zaterdag of dinsdag (in overleg ook op andere dagen).
Cursusduur: 3 dagen achter elkaar op vrijdag, zaterdag en zondag of op zaterdag, zondag en maandag of op dinsdag, woensdag en donderdag. 2 dagen alleen in overleg.
Cursustijden: De cursus start ’s morgens om 8 uur – de eindtijd is rond 17 uur in de middag.
Cursuslocatie: Op 5***** recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel Noord-Brabant, op korte afstand van Tilburg, Eindhoven en Turnhout (België).
Cursusleeftijd: 10 jaar bij aanvang van de cursus.
Aanmelden: Via onze website of telefonisch tussen 8:00 en 20:00 uur op 06-50961460.
Betaling cursus: Na bevestiging en ontvangst van de factuur, voor aanvang van de duikcursus.
Gespreide data: Informeer naar de mogelijkheden.